Fa'atomuaga pu'upu'u ole ta'avale

Tala Fou 67

O le taʻavale o se vaega taua o le conveyor fusipaʻu, tele ituaiga, numera tele.E faʻatatau i le 35% o le aofaʻi o le tau o le fusipaʻu, faʻatasi ai ma le sili atu i le 70% teteʻe, o le mea lea o le lelei o le taʻavale e sili ona taua.E tatau ona fetu'una'i ma fa'atuatuaina le ta'avale ta'avale.O le faʻaitiitia o le malosi faʻafefe o le fusi faʻatasi ma le taʻavale e taua tele i le ola o le fusi faʻafefe, lea e sili atu i le 25% o le tau atoa o le conveyor.E ui lava o le taʻavale o se vaega laʻititi i totonu o le fusi o le fusipaʻu, o le fausaga e le faigata, ae e le faigofie ona fatuina se taʻavale maualuga.
Fa'amasino le lelei po'o le leaga o le ta'avale o tulaga nei: o le ta'avale fa'asolo;fe'avea'i fe'avea'i;gaioiga axial.
Faʻalagolago i le faʻamoemoega, o loʻo vaevaeina i totonu: taʻavale taʻavale, taʻavale toe foʻi, taʻavale aʻafia, taʻavale faʻafoʻi paʻu paʻu, taʻavale toe foʻi mai le paʻu, taʻavale faʻapipiʻi, taʻavale taʻiala, taʻavale cone. E mafai foi ona vaevaeina i ni vaega se tolu: , Toe fo'i ta'avale, Impact roller.
Aafiaga taʻavale: faʻapipiʻi i totonu o le conveyor i lalo o le vaega o meafaitino, e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le fusi o le conveyor e faʻalautele ai le ola o le fusi o le conveyor, e faʻaaogaina mo le aʻafiaga o le palanikeke i luga o le fusi o le conveyor, aemaise lava mo le gaosiga o koale, laʻau coking. , vailaʻau vailaʻau ma isi siosiomaga corrosive atiina ae se vasega o le uila, lea lava e i ai Toughness e sili atu i le 10 taimi le uʻamea masani, ola e lima taimi o seevae koluma masani, corrosion-tetee mumu mumu, anti-static, mama mama ma isi uiga. , fa'aaogaina lautele i le mining.
Fa'aoloa ta'avale: 3 ta'avale + 1 fa'avaa, sa fa'aogaina mo le felauaiga o mea tetele.
1) e puipuia ai le amataga o le uta o le fusi.
2) fe'avea'i fusipa'u fe'avea'i, e tatau ona fa'asa'o taimi.
3) ituaiga eseese, e le tatau ona faʻaaogaina faʻatasi le numera o laulau o le fusipaʻu, o le sooga e sili ona lelei le faʻaogaina o le kelu.
4) o le ituaiga o paʻu paʻu, fausaga, faʻamatalaga, laulau e tatau ona faʻavae i luga o le faʻaogaina o filifiliga talafeagai.
5) o le taʻavale taʻavale taʻavale taʻavale taʻavale ma le sootaga i le va o le fusi o le uila, taʻavale taʻavale, faʻapipiʻi i le taʻavale e lagolagoina ai le taʻavale ma manaʻoga o le taʻavale e tatau ona faʻavae i luga o le mamanu o le vaalele felauaiga, o se filifiliga talafeagai.
6) le fafaga itu e tatau ona i luga o le conveyor fusi tamo'e itu, ina ia faaitiitia le mea e pa'ū i luga o le aafiaga o le conveyor fusi e tatau ona chute, faaitiitia le va o mea;conveyor fusi e le mea e tatau ona faapuupuuina ai le avanoa o le ili ma le faaaogaina o le ili paʻu Mo le leakage o mea, le conveyor fusi e fetuunai i le faaaogaina o le malu feololo laupapa paffle, ina ia le faila le laupapa malosi tele, valu le conveyor fusi ma luga.
7) friction roller o loʻo faʻaaogaina, pe afai o loʻo misi le taʻavale, e tatau ona faʻaopoopo ma toe faʻaleleia;o lo'o ufiufi e le mea e ta'avale ai mea, e mafua ai i le taamilosaga e le o galue e puipuia ai le leakage o mea i totonu o le cone i le va o le uila ma le mea faapipii, gauai atu i gaoioiga o le fusi o le conveyor Vaega o le lubrication.
Roller e tatau ona faʻaaogaina i le faagasologa o le fetuunaiga talafeagai faʻapipiʻi taʻavale faʻapipiʻi, pe a fai o le fusipaʻu i taimi uma e vavae ese ai, o le itu o le taʻavale e tatau ona faʻanofo i le itu o le fusipaʻu i luma 1-2cm, poʻo le isi itu o le uila. fa'amau po'o le fata e fa'ae'e lelei.


Taimi meli: Me-19-2022