Fa'atumauina o mea e fa'apipi'i ai vaega e ta'avale

Muamua, o le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi taʻavale ia maitauina mea nei:
(1) Ia fa'amama le fa'amomoli ma lona fa'aliliuga
E tusa lava pe le mafai e mata ona vaʻaia le pefu itiiti, o le a tuʻuina atu i le tauaveina o se faatosinaga leaga.O le mea lea, ia tausia le siosiomaga mama, ina ia le ulu le pefu i totonu o le amo.
(2) Faʻaeteete i le faʻaaogaina
I le faʻaaogaina o le tauaveina o se aʻafiaga malosi, o le a maua ai ni maʻila ma faʻailoga, o le mafuaʻaga o le faʻalavelave.O tulaga ogaoga, o le a ta'e, malepe, o lea e tatau ai ona gauai.
(3) Fa'aaogā meafaigaluega fa'aoga talafeagai
Aloese mai le faʻaogaina o meafaigaluega o loʻo i ai nei e sui ai meafaigaluega, e tatau ona e faʻaogaina meafaigaluega talafeagai.E masani ona matou faʻamamafaina le taua o meafaigaluega, aua e tele naua tagata faʻatau i le faʻapipiʻiina o meafaigaluega sese e faʻaaogaina e mafua ai le faʻaleagaina o le ave.
(4) Faʻalogo lelei i le pala o le uila
Fa'agaoioi o le fa'amomoli, o lima o le afu o le a avea ma mafua'aga o le 'ele.Faʻalogo lelei i le faʻaogaina o lima mama, e sili le taumafai e aumai totigilima.
O loʻo manino le lomitusi uamea: o le a lolomi le tino faʻapipiʻi i luga o upu faʻailoga, igoa ma isi.O le vai papatisoga e laʻititi lava, ae o le tele o oloa e gaosia e ala i le faʻaogaina o tekinolosi faʻailoga, ma aʻo leʻi faʻafefeteina le vevela i luma o le upu faʻamalosi, o lea e laʻititi ai le vai, ae faʻafefe - loloto, manino tele. e le manino, ona o le tekinolosi lomitusi e talatala, o le vai papatisoga opeopea i luga o le fogaeleele, ma o nisi e faigofie lava ona soloiesea e lima.
Pe oi ai se pisapisao: o le lima agavale o loʻo uuina le lima faʻatau, lima taumatau togi le peleue e feliuliuaʻi, faʻalogo pe o iai se pisa. E pei o le tele o tulaga faʻatau oloa gaosi i tua, faʻaogaina atoatoa lima-faigaluega, i le gaosiga o gaioiga. e mautinoa lava o le a faʻafefiloi i totonu o le oneone - o se vasega o mea leaga, natia i totonu o le tino o loʻo tauaveina, o lea pe a tuʻuina atu le taamilosaga o se pisa. O le eseesega sili lea i le va o le faʻatinoina o tulaga faʻapitoa o le gaosiga ma le faʻaogaina o le masini.
Pe i ai i luga ole suau'u fa'ailoga suau'u: E tatau ona matua'i fa'apitoa pe a fa'atau bearings.E pei o le taimi nei i totonu o le atunuu e tetee-ele tekinolosi e le faapitoa le fale, o lea o le tino ele-faamaonia pe a faigofie ona tuua e le tino tauaveina se suauu mafiafia ala, i le lima pipii – mafiafia pipii, A o le uluai bearings mai fafo toetoe lava le vaai i le uiga o le suauu aneti-ele, e paʻi atu i luga o se tagata poto faapitoa faaeteete fai mai bearings sogisogi se tofo, mautinoa i lalo o le suauu anti-ele, na o le le vaai i ai.
Chamfering e toniga: o le mea ua taʻua o le bearing chamfer, o lona uiga, o le fetaulaiga o le faalava ma le tūsaʻo, bearings pepelo ona o tapulaa o tekinolosi gaosiga, i nei tulimanu o le lafoai o le le faamalieina.
Lona lua, o le tausiga o le nofoa fa'ataavalevale.
Ina ia faʻatumauina le faʻatinoina o le faʻataʻitaʻiga i se tulaga lelei mo le umi e mafai ai, e tatau ona tausia ma toe faʻaleleia ina ia mautinoa ai le faʻamaoni o le gaioiga, ia mautinoa le faʻamaoni o le gaioiga, ma faʻaleleia le gaosiga ma le tamaoaiga. o tulaga sili ona lelei fa'agaioiga o tulaga fa'ainisinia tutusa, masani.O mea i totonu e aofia ai, mataʻituina le tulaga o le faʻaogaina, toe faʻaleleia poʻo le sui o le lubricant, ma le siakiina o le faʻamavaeina faʻavaitaimi.A o le tausiga o le gaioiga, o loʻo i ai faʻamaufaʻailoga o le leo liliu, vibration, vevela, tulaga o le lubricant ma isi.
Lona tolu, o le fa'aleagaina o le avefe'au ma fa'asagatau
I se tulaga lautele, afai e faʻaoga saʻo le faʻaogaina, e mafai ona faʻaaogaina seia oʻo i le ola vaivai.O lenei faʻaleagaina vave, e faʻatatau i le ola vaivai, e faʻatapulaʻaina i le lelei o le faʻaogaina o loʻo taʻua o se faʻalavelave poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi. E sili atu ona o le faʻapipiʻiina, faʻaogaina, lubrication i luga o le gauai, mai le osofaʻiga i fafo o le tino mai fafo, mo le faʻa, le atigi. ole a'afiaga vevela ole su'esu'ega e le lava ma isi.
I luga o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina, e pei o: taʻavale faʻafefe mama o ivi o le manua o le kata, o se mafuaʻaga e mafai ona mafaufauina, le lava o le lubricant, e le talafeagai mo le faʻaleagaina o le faʻaogaina o alavai, faʻalavelave tino mai fafo, faʻapipiʻi mea sese, faʻalavelave faʻafefe Tele tele. , o le ai ai nei mafuaaga e fetaui.
O le mea lea, naʻo le suʻesuʻeina o le faʻaleagaina o le uila, e faigata ona iloa le mafuaʻaga moni o le faʻaleagaina.Ae peitaʻi, afai e te iloa le faʻaogaina o le faʻaogaina o masini, le faʻaogaina o tulaga, le fausaga o loʻo siomia ai le paʻu e malamalama ai i le tulaga aʻo leʻi tupu ma pe a maeʻa le faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻatasi ma le faʻaleagaina o le faʻaogaina ma le tele o mafuaʻaga e suʻesuʻe ai, e mafai ona e taofia le toe tupu o mea faapena. .

Tala Fou 59


Taimi meli: Me-05-2022