Udskiftning af reservedele farekildeidentifikation

Udskift rullelejets farekildeidentifikation

1) Farekilde: ingen tom rem før standsning.
Beskrivelse af risiko og dens konsekvenser: let at starte eller bryde ulykke

Forhåndskontrolforanstaltninger: Før føreren af ​​båndtransportøren skal føreren kontrollere, at kullet på båndet er tomt, før det kan stoppes;Føreren af ​​båndtransportøren kan konstatere, at rivebåndet, spændet er alvorligt beskadiget, eller at afvigelsen er alvorlig, og overbelastningen kan blive overbelastet.Hold op.

2) Farekilde: Ophævet blokering, når maskinen er stoppet.
Beskrivelse af risiko og dens konsekvenser: Det er let at forårsage, at selen startes ved et uheld og forårsage skade.
Forkontrolforanstaltninger: Stopknappen og nødstopknappen skal låses, efter at båndtransportøren standser.

3) Farekilde: Medbringerenheden er ikke kontrolleret for dens integritet.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: Det er let at forårsage ulykker.
Forhåndskontrol: Før minevedligeholdelsesmontøren kontrollerer, er fastgørelsesboltene på medbringeren ikke beskadiget, og medbringeren er ikke deformeret før brug.

4) Farekilde: Det faste krydsfinerbælte er ikke kontrolleret for sikkerhed.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: Det er let at forårsage skader på udstyr og skader på udstyr forårsaget af opstart af udstyr.
Forhåndskontrolforanstaltninger: Kontroller, om de forskellige procedurer i operationen opfylder minevedligeholdelsesmontørens krav;Om bælteklemmen spænder bæltet fast, og om boltene sidder godt fast.

5) Farekilde: Det ukontrollerede personale er væk fra bæltet før det løse bælte.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: Det er let at forårsage knusning.
Forhåndskontrolforanstaltninger: Minevedligeholdelsesmontøren kan kontrollere båndet før det løse bånd og bekræfte, at der ikke er nogen operatør i båndet og den kørende del, før båndet slippes.

6) Farekilde: Metoden til at bruge kædetaljen er ikke korrekt, og den anvendte kædetalje er ikke perfekt.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: udsat for tab af personskade eller beskadigelse af udstyr.
Forhåndskontrolforanstaltninger: Minevedligeholdelsesmontør skal kontrollere den plastiske deformation af kæden og sliddet på det manuelle hejs, før det manuelle hejs tages i brug.Når kædeforlængelsen overstiger 5 % af den oprindelige længde eller mellem leddene og leddet mellem leddet og krogen, skal slid reduceres til mindre end 80 % af den oprindelige diameter, og sliddet på andre dele skal reduceres til mindre end 90% af den oprindelige diameter;Kontroller kæden og krogen på den manuelle hejs for forvrængning, alvorlig rust eller skæl, såsom kæde og talje. Brug den ikke, hvis krogen er forvrænget, stærkt korroderet eller har tilsmudsning;Kontroller sliddet på den farlige del af krogen.Hvis sliddet er reduceret til mere end 10 % af den originale størrelse, må det ikke bruges.Tjek krogen, hvis der er reparationssvejsning eller Må ikke bruges ved svejsning, boring, krogoverfladen ikke er glat, revnet, foldet osv.

7) Farekilde: Spændingen er ikke helt udløst.
Beskrivelse af risikoen og dens konsekvenser: Overdreven spænding forårsager beskadigelse af medbringeren og forårsager tilskadekomne.
Forkontrolforanstaltninger: Efter at minevedligeholdelsesmontøren har løsnet spændingen, skal du kontrollere, om spændeanordningen er helt løs og skal repareres uden spænding.

8) Farekilde: Gaskoncentrationen er ikke kontrolleret.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: Let at forårsage gasulykker.
Forkontrolforanstaltninger: Inden afbryderen åbnes, skal minevedligeholdelsesmontøren kontrollere og sikre, at gaskoncentrationen ikke overstiger 0,5 %.Hvis gaskoncentrationen overstiger grænsen, skal du kontakte ventilationsområdet i tide og vente, indtil gaskoncentrationen er normal.

9) Farekilde: Medbringeren er ikke fastgjort ordentligt.
Beskrivelse af risiko og dens konsekvenser: let at føre til løb.
Forkontrolforanstaltninger: Minevedligeholdelsesmontøren vælger den passende position, spænder de øvre og nedre bånd og fastgør dem på båndrammen.

10) Farekilde: Bæltespændingen er for stor.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: Let at forårsage tapeskader.
Forhåndskontrolforanstaltninger: Minereparatør skal kontrollere for at bekræfte, at ingen står på bæltet, før båndet løsnes;Start spændingsspillet, løsn spændingen for at sikre spændingen af ​​båndet;3 Minevedligeholdelsesmontør bruger kæden til at løsne tromlebåndet.

11) Farekilde: Personalet er ikke korrekt afstemt, når endedækslet fjernes.
Beskrivelse af risiko og dens konsekvenser: Det er tilbøjeligt til at falde af betrækket.
Forhåndskontrolforanstaltninger: 1 Minevedligeholdelsesmontører skal bruge værktøj, der passer til boltene;2 Minereparatører skal ledes af en særlig person, og de to samarbejder om at fjerne endekapperne.

12) Farekilde: Personalet er ikke korrekt afstemt, når lejet fjernes.
Beskrivelse af risiko og dens konsekvenser: Den er tilbøjelig til at falde.
Forhåndskontrolforanstaltninger: Minevedligeholdelsesmontør løsner den ikke-erstattende lejede sideleje fodbolt, løsn den udskiftede lejesides øvre og nedre wattforbindelsesbolte, brug hejsekæden til at hejse lejets øvre truss;Mine vedligeholdelsesmontørslynge vil blive udskiftet. Sidelejet trækkes ud af sejlet til lejet for at forlade den nederste piedestal.Klip eventuelt det gamle leje af med gas eller træk det gamle leje ud med skiven.

13) Farekilde: Lejerammen er ikke rengjort.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: Let at forårsage lejeskader.
Forhåndskontrolforanstaltninger: Minevedligeholdelsesklemmen renser først indersiden af ​​lejerammen og opvarmer derefter det nye leje med oliebassinet og installerer det derefter hurtigt på plads.

14) Farekilde: Låsemøtrikken og låsestykket er ikke installeret i henhold til betjeningsprocedurerne.
Beskrivelse af risiko og dens konsekvenser: Lejer og aksler er tilbøjelige til at beskadige lejer.
Forhåndskontrolforanstaltninger: Når minevedligeholdelsesmontøren har installeret det nye leje på plads, spændes låsemøtrikken med låsetangen, låses låsemøtrikken med låsestykket, monteres støvtætningen, den øverste fliseskal og boltene, der fastgør lejesøjlen.

15) Farekilde: Ingen støvring og fastgørelseslejerammebolte.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: skader på lejer.
Forkontrolforanstaltninger: Minevedligeholdelsesmontøren presser tætningsringen ind i tætningsrillen og spænder lejesøjlens skruer.

16) Farekilde: Lejet er ikke olieret som påkrævet.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: Let at forårsage lejeskader.
Forkontrolforanstaltninger: Når minevedligeholdelsesmontøren fylder udskiftningsrullelejet, skal du kontrollere, at fedtet er kvalificeret, og oliemængden tilføjes til 1/2-2/3 af oliekammerets volumen.

17) Farekilde: Remspændingen er ikke egnet.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: Skader på udstyr eller personskade forårsaget af forkert brug.
Foranstaltninger til forhåndskontrol: Minevedligeholdelsesmontør bør kontrollere det omkringliggende personale, når spændingskontaktknappen betjenes efter udskiftning af rullelejet for at få de to medbringeranordninger løs;Minevedligeholdelsesmontør bør kontrollere det omkringliggende personale, når spændespillet startes for at stramme remmen.Når spændespillet startes, når båndet når en vis spænding, fjernes medbringeren, og båndet spændes.Når spændingen er strammet, samarbejder de to personer, en person opererer, og en person observerer spændingen af ​​bæltet.

18) Farekilde: Feltværktøj renses ikke.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: Let at forårsage skade på selen.
Forholdsregler for kontrol: Minevedligeholdelsesmontører skal rense værktøjet på stedet, inden maskinen startes, og bekræfte, at alt værktøj er samlet og fri for snavs.

19) Farekilde: Personer omkring udstyret blev ikke inspiceret.
Beskrivelse af risici og konsekvenser: Let at blive trukket af en roterende rem.
Forkontrolforanstaltninger: Minevedligeholdelsesmontøren tjekker personalet omkring båndet før start af maskinen og bekræfter, at der ikke er personale inden start.


Indlægstid: 26. september 2019